Zorgverzekeraars: voorwaarden en vergoedingen 2023

Lamers Voetcomfort heeft met veel zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten voor het leveren van semi-orthopedische schoenen (OSB), orthopedische schoenen (OSA), voorlopige orthopedische schoenen (VLOS), allergeenvrij schoeisel, verbandschoenen en orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC). Deze leveringen vallen onder de voorwaarden van de basisverzekering en worden ook vanuit de basisverzekering vergoed. Voetbedden zijn geen onderdeel uit de overeenkomsten met zorgverzekeraars en worden ook niet vanuit de basisverzekering vergoedt. Een eventuele vergoeding hiervoor komt vanuit de aanvullende verzekering.

Basisverzekering: eigen risico en eigen bijdrage Orthopedie

Voor alle semi-orthopedische schoenen (OSB), orthopedische schoenen (OSA), voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) en allergeenvrije schoenen wordt bij de verzekerde na levering een eigen bijdrage in rekening gebracht welke jaarlijks wettelijk wordt vastgesteld.
Voor 2023 geldt, voor mensen van 16 jaar en ouder, een eigen bijdrage van €126,00 per paar schoenen. De eigen bijdrage voor kinderen tot 16 jaar is €63,00 per paar.
Per verzekeraar is vastgesteld hoe de eigen bijdrage in rekening wordt gebracht. Soms dient u deze bij aflevering aan Lamers te voldoen, in sommige gevallen wordt deze door uw zorgverzekeraar in rekening gebracht.

Omdat er een vergoeding wordt gegeven vanuit de basisverzekering betekent dit dat uw eigen risico wordt aangesproken voor zover u dit eigen risico nog niet heeft opgebruikt.
Het eigen risico bedraagt in 2023 €385,-
Omdat de voorwaarden voor schoenen per verzekeraar verschillen kunt u voor uitgebreide informatie over de voorwaarden in uw situatie het best het hulpmiddelenreglement op de website van uw verzekeraar raadplegen.

Basisverzekering: vergoeding Medisch pedicure

De medisch pedicure behandelt alle soorten voeten, ook wanneer er sprake is van Diabetes Mellitus of Reuma. Voor diabetische voetzorg krijgt u, afhankelijk van uw zorgprofiel en Simms classificatie een vergoeding voor een maximum aantal pedicurebehandelingen. Deze behandelingen worden door onze pedicure op voorschrift van de podotherapeut uitgevoerd. U kunt bij Lamers terecht voor medisch pedicurebehandelingen, ook als wij geen contract hebben met uw podotherapeut. Indien gewenst kan Lamers samenwerking zoeken met uw eigen podotherapeut en hiermee een overeenkomst sluiten.

Medische pedicurezorg anders dan diabetes mellitus wordt sinds 2023 ook voor vergoedt. Ook hiervoor is een verwijzing en behandelplan nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Aanvullende verzekering: vergoeding voetbedden

Voetbedden / steunzolen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering en komen niet ten laste van uw eigen risico, de kosten kunnen eventueel wel worden gedeclareerd vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarden voor vergoeding verschillen sterk per verzekeraar en worden jaarlijks aangepast. Weten hoe dit binnen uw polis is geregeld? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar!

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Met veel zorgverzekeraars hebben wij overeenkomsten voor levering van (semi-) orthopedisch schoeisel. Hieronder ziet u met welke zorgverzekeraars wij een overeenkomst hebben gesloten. Bent u ergens anders verzekerd maar wilt u graag bij Lamers geholpen worden? Ook dan helpen wij u graag met de aanvraag, offerte en afhandeling met uw verzekeraar! Let op: informeert u van te voren bij uw zorgverzekeraar welke stappen nodig zijn om door een niet gecontracteerde leverancier geholpen te worden!

Voor 2023 hebben wij een overeenkomst met de volgende zorgverzekeraars:

Lamers Voetcomfort
Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055-521 38 58
info@lamersvoetcomfort.nl

KVK:62902016
IBAN:NL83 RABO 0302 4793 84
BTW nummer:NL855005683B01

Openingstijden:

Maandag: 11:00-17:30 uur
Dinsdag: 09:00-17:30 uur
Woensdag: 09:00-17:30 uur
Donderdag: 9:00-17:30 uur
Vrijdag: 09:00-17:30 uur
Zaterdag: 10:0-16:00 uur

Lid van NVOS-Orthobanda
Lid van Provoet en Procert

SEMH-OSB erkend: 129880
AGB-code hulpmiddelen: 76088325