Semi-orthopedische schoenen zijn schoenen welke speciaal zijn ontworpen om voorzieningen in toe te kunnen passen. Zo is er bijvoorbeeld extra teenhoogte, een verstevigde hiel en extra hieldiepte beschikbaar en is de pasvorm zo ontworpen dat de schoen individueel aangepast kan worden aan de voet van de cliënt. De schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen door de orthopedische schoentechniek en ze zijn herkenbaar aan een stempel van de Nederlandse Vereniging van Orthopedische Schoentechnici, de branchevereniging van de orthopedische schoenbedrijven.

Semi-orthopedische schoenen worden gedragen door mensen met voetproblemen waarvan de specialist constateert dat deze gecorrigeerd moeten worden maar waarbij volledig maatschoeisel (nog) niet nodig is. Deze schoenen worden per paar geproduceerd om standaardleesten waarna er door de orthopedische schoentechnicus voorzieningen in worden aangebracht.

Verwijzing en indicatie:

Semi-orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een medisch specialist. Dit kan bijvoorbeeld een revalidatiearts, een dermatoloog, orthopedisch chirurg of reumatoloog zijn. De cliënt ontvangt van de specialist een verwijzing waarop de medische indicatie en de aard van het voetprobleem worden vermeld. Op grond hiervan bepalen de cliënt en de orthopedische schoentechnicus welke schoen de cliënt kan gaan dragen en welke voorzieningen daarin nodig zijn.

Het uiterlijk van de schoenen:

Semi-orthopedische schoenen worden fabrieksmatig geproduceerd, in een breed scala van modellen en uitvoeringen. Wij leveren semi orthopedische schoenen voor kinderen en volwassenen van veel verschillende merken semi-orthopedische schoenen, o.a. van Durea, Gijs, Nimco, Tom en Finn Comfort. Binnen de collecties van deze leveranciers is er een ruim aanbod van verschillende modellen, materialen en kleuren. In overleg met de orthopedisch schoentechnicus maakt de cliënt een keuze, waarna de voorzieningen conform de medische verwijzing worden aangebracht. De schoen wordt hiermee individueel aangepast aan de voet van de cliënt.

Maakproces:

Als u een verwijzing heeft ontvangen van uw medisch specialist dan kunt u ons bellen voor een afspraak met onze orthopedisch schoentechnici. Tijdens het eerste bezoek bespreken we uw voetproblematiek en vertalen we uw verwijzing, hulpvraag en de uitkomsten uit functieonderzoek en loopanalyse naar een schoenconcept. Ook meten we maten en maken we eventueel afdrukken van uw voeten. Na het aanmeten wordt een vervolgafspraak gepland waarbij de schoenen gepast en afgeleverd worden. Van aanmeten tot afleveren bent u tussen de 4 en 6 weken onderweg. Tijdens de afleverafspraak wordt door de orthopedisch schoentechnicus gecontroleerd of de schoenen voldoen aan de specificaties en de voorschriften van de verwijzer. Als dit zo is dan krijgt u de schoenen mee naar huis om deze in te gaan lopen.

Inlopen en controle:

Uw lichaam zal meestal moeten wennen aan de nieuwe schoenen en de schoenen moeten goed worden ingelopen. Voor het inlopen van de schoenen moet u echt  de tijd nemen. Hoelang precies is afhankelijk van de kwetsbaarheid van uw voeten en uw medische indicatie. U krijgt een inloopschema mee en uw voeten moeten na het dragen van de schoenen goed gecontroleerd worden op eventuele drukplekken. Kunt u dit zelf niet? Vraag dan iemand anders deze controle voor u uit te voeren.

Gewenning

Tijdens het proces van aanmeten tot afleveren wordt veel aandacht besteed aan het verkrijgen van een optimale pasvorm. Het leer zal van de schoenen wordt door het dragen soepeler en de voet zal langzaamaan wennen aan de geboden ondersteuning of gecorrigeerde stand. Het is mogelijk dat u tijdens het inlopen last krijgt van gewenningsklachten als spierpijn.

Controle

6 tot 8 weken na het afleveren plannen we altijd een nacontrole in. Meestal is deze controle gewoon bij ons in de praktijk maar soms zien we u terug op het spreekuur met uw verwijzer. Bij klachten voor het moment van de controle kunt u altijd eerder een afspraak maken. Ondervind u op een later moment alsnog klachten? Of zijn er drukplekjes of andere huidbeschadigingen zichtbaar? Dan moet u zo snel mogelijk terugkomen. Deze nacontrole valt onder onze service.

Mochten uw schoenen goed bevallen en verloopt alles naar wens, dan adviseren wij u wel om jaarlijks uw schoenen te laten controleren op pasvorm, functionaliteit en draagcomfort. Mocht de controle aanleiding geven tot een reparatie, dan worden hiervoor, in geval van normale slijtage, de gebruikelijke reparatiekosten in rekening gebracht.

Reparaties

Bij het afleveren ontvangt u een onderhoudsadvies voor uw orthopedische schoenen. Wanneer u uw schoenen regelmatig onderhoudt gaan deze langer mee. Ondanks zorgvuldig onderhoud zijn schoenen wel gebruiksvoorwerpen welke op termijn slijtage vertonen. Reparatie kan dan nodig zijn en daarmee helpen wij u uiteraard graag! Voor reparaties geldt: voor woensdag gebracht s vrijdag klaar, voor vrijdag gebracht is woensdag klaar.

Keurmerk, service en garantie

Lamers is een door de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen erkende leverancier van hulpmiddelen, een onafhankelijke stichting die in onderling overleg met patiëntenorganisaties, artsen, zorgverzekeraars en zorgverleners de kwaliteitseisen vaststelt waaraan aanbieders van medische hulpmiddelen moeten voldoen. Jaarlijks worden erkende bedrijven getoetst op deze eisen, en ontvangen zij bij goedkeuring de erkenning. Ons SEMH nummer is 129880.

Naast de erkenning zijn wij ook lid van de branchevereniging NVOS-orthobanda.

Onze schoenen worden met de beste zorg vervaardigd, toch kunnen er problemen voor doen. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u zo snel mogelijk contact op te nemen. Komen we er samen niet uit? Volgt u dan onze klachtenprocedure.

De garantie met betrekking tot de pasvorm bedraagt drie maanden. De garantie op het materiaal bedraagt zes maanden. om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Vergoeding, eigen risico en eigen bijdrage

Orthopedische schoenen worden vergoedt vanuit de basisverzekering. Wel geldt er een eigen bijdrage van 127 euro per paar en wordt uw eigen risico aangesproken wanneer u dit nog niet heeft opgebruikt.

Lamers Voetcomfort
Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055-521 38 58
info@lamersvoetcomfort.nl

KVK:62902016
IBAN:NL83 RABO 0302 4793 84
BTW nummer:NL855005683B01

Openingstijden:

Maandag: 13:00-17:30 uur
Dinsdag: 09:00-17:30 uur
Woensdag: 09:00-17:30 uur
Donderdag: 9:00-17:30 uur
Vrijdag: 09:00-17:30 uur
Zaterdag: 10:0-16:00 uur

Lid van NVOS-Orthobanda
Lid van Provoet en Procert

SEMH-OSB erkend: 129880
AGB-code hulpmiddelen: 76088325