
Wanneer het lopen op confectieschoenen voor jou niet meer mogelijk is kun je vaak wel terecht binnen onze Personal Pair afdeling. Kun je ook hier niet slagen? Dan is onze orthopedie afdeling de plek waar je moet zijn.
Welk type orthopedisch schoeisel (OSA/OSB) je nodig hebt of welke aanpassing (OVAC) er gemaakt moet worden is altijd afhankelijk van jouw voetproblematiek in combinatie met de verwijzing van je specialist.
- We beginnen altijd met het bekijken van je verwijzing en het vastleggen van je hulpvraag: waarom kom je bij onze schoenmaker?
- Samen met jou formuleren we daarna de zorgvraag, we kijken naar je probleem: wanneer ondervind je klachten? Welke hulpmiddelen gebruik je of heb je al geprobeerd? Heb je pijnklachten, gevoelsstoornissen, een beenlengteverschil, standsafwijkingen van de voeten, enkels, knieën of heupen? En hoe staat het met de beweeglijkheid van gewrichten en de spierfunctie? Door middel van vragen en (bewegings)onderzoek maken we een overzicht van de punten waar we je mee kunnen gaan helpen.
- Vervolgens bepalen we samen de oplossingsrichting: wat wil je met het product kunnen of blijven doen? En wat moet het product voor je betekenen? Je wilt bijvoorbeeld kunnen blijven autorijden, maar het product moet tijdens het lopen en staan je pijnklachten verlichten. Wij kijken of je wensen in overeenstemming zijn met de mogelijkheden.
- Als je zorgvraag en de oplossingsrichting overeenkomen kan het programma van eisen worden opgesteld. Hierin leggen we vast welke functionaliteiten behaald moeten worden en voor welke belasting de voorziening geschikt moet zijn. Wanneer je veel moet lopen en staan moet er natuurlijk een ander product gemaakt worden dan wanneer je slechts tijdelijk gebruik zult maken van de voorziening.
We proberen altijd een product te vinden dat het beste bij jouw situatie past. Zo kijken we altijd eerst of er een standaard voorziening zonder aanpassing mogelijk is, bijvoorbeeld confectieschoenen in de juiste lengte- en wijdtemaat. Is dat niet mogelijk? Dan kijken we of een standaardvoorziening met aanpassingen een optie is. Is dat ook geen optie? Dan gaan we over naar een volledig op maat vervaardigde voorziening.
- We bespreken met jou hoe we verder gaan in het traject. Welke stappen gaan we zetten om tot een goed resultaat te komen? Wat zijn de kosten?
- Vervolgens maken we aan afspraak voor het afleveren. Je komt je voorziening zelf ophalen op afspraak met je behandelaar. We passen en controleren, je krijgt een gebruiksinstructie en onderhoudsinstructie mee.
- Na ongeveer 6 weken volgt de evaluatie. We bekijken of je tevreden bent met het proces en de voorziening en of de gewenste doelen behaald zijn. Indien nodig stellen we de voorziening bij.
-
-
- Ben je tevreden? Dan sluiten we de behandelperiode af.
- Onverhoopt niet tevreden? Bespreek dit met je behandelaar! Kom je er samen niet uit? Volg dan onze klachtenprocedure.
-
-
Wist je dat wij ook een samenwerking hebben met het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn? Onze schoenmakers werken nauw samen met een team van deskundigen waaronder revalidatieartsen, orthopedisch chirurgen, vaatchirurgen en wondspecialisten waarbij we direct een gezamenlijk beleid kunnen bepalen om je weer vooruit te helpen.
Ben je niet in de gelegenheid bij ons langs te komen, omdat jouw situatie dit niet toelaat? Op verwijzing van je specialist kan er een huisbezoek gepland worden wanneer dit nodig is.
VUL HIER UW GEGEVENS IN EN MAAK EEN AFSPRAAK
Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055 – 521 38 58
info@lamersvoetcomfort.nl
Openingstijden:
Maandag: 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 – 17.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur