Pitted Keratolysis

In onze pedicurepraktijk zien we met regelmaat mensen die last hebben van kleine stipjes onder de voetzolen welke jeuken of pijnklachten geven. Met name mensen die veel op werkschoenen lopen, veel sporten of last hebben van zweetvoeten hebben last van deze aandoening. Omdat het warme weer er weer aan komt en juist dit een trigger is voor deze aandoening gaan we het vandaag hebben over…. Pitted Keratolysis!

Pitted Keratolysis is een oppervlakkige bacteriële infectie aan de voetzolen welke je kunt herkennen aan kratervormige putjes onder de voeten welke soms jeuk, irritaties en pijnklachten geven en of onfris ruiken.

Pitted Keratolysis wordt veroorzaakt door huidbacteriën welke onder bepaalde omstandigheden (onder andere zweten en broeien) enzymen afgeven welke de hoornlaag van de tenen en voetzolen aantasten.

Zweetvoeten, het dragen van vochtige sokken, slecht ventilerende schoenen en slechte hygiëne verergeren de klachten.

Wil je van Pitted Keratolysis af komen? Dan ligt de oplossing in het dagelijks wassen van de voeten met betadine scrub, elke dag de voeten insmeren met zinkzalf en het 2/3 keer per week nemen van een lauwwarm voetenbad met zakjes zwarte thee. Daarbij kan de pedicure helpen door de dode huidlagen (eelt) regelmatig weg te halen.

Weet je niet zeker of je last hebt van Pitted Keratolysis of lukt het je niet om er zelf va af te komen? Plan dan een afspraak in bij onze pedicure via 055-521 38 58.

Lamers Voetcomfort... waar schoenmode en pasvorm samen komen

Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055 - 521 38 58
info@lamersvoetcomfort.nl

Openingstijden:
Zo. en ma.: Gesloten

Di. t/m vr.: 09.00 - 17.30 uur
Za.: 10.00 - 16.00 uur

Wij houden van voeten en dat merk je direct als je bij ons langs komt. Of je nu komt voor schoenen, pedicure of zooltjes een ding staat vast: bij ons loop je weer prettig de deur uit! Wij bieden een unieke, eigentijdse combinatie van een schoenenspeciaalzaak, pedicureafdeling, podologie, podotherapie, orthopedisch schoentechniek en kousen.