Pitted Keratolysis

In onze pedicurepraktijk zien we met regelmaat mensen die last hebben van kleine stipjes onder de voetzolen welke jeuken of pijnklachten geven. Met name mensen die veel op werkschoenen lopen, veel sporten of last hebben van zweetvoeten hebben last van deze aandoening. Maar wat zijn dat nu eigenlijk voor plekjes? We geven je er graag wat meer informatie over…. Pitted Keratolysis!

Pitted Keratolysis is een oppervlakkige bacteriële infectie aan de voetzolen welke je kunt herkennen aan kratervormige putjes onder de voeten welke soms jeuk, irritaties en pijnklachten geven en of onfris ruiken.

De oorzaak van deze aandoening ligt in huidbacteriën welke onder bepaalde omstandigheden (onder andere zweten en broeien) enzymen afgeven welke de hoornlaag van de tenen en voetzolen aantasten.

Zweetvoeten, het dragen van vochtige sokken, slecht ventilerende schoenen en slechte hygiëne verergeren de klachten.

Wil je van Pitted Keratolysis af komen? Dan moet je flink aan de bak! Was je voeten dagelijks met Betadine scrub en smeer ze daarna in met zinkzalf. Neem daarnaast 2/3 keer per week een lauwwarm voetenbad met zakjes zwarte thee. Daarbij kan de pedicure helpen door de dode huidlagen (eelt) regelmatig weg te halen.

Weet je niet zeker of je last hebt van Pitted Keratolysis of lukt het je niet om er zelf va af te komen? Plan dan een afspraak in bij onze pedicure via 055-521 38 58.