Nieuwe schoenen kopen

Met regelmaat krijgen wij de vraag wat nu het beste moment is om schoenen te kopen en waar je dan op moet letten bij het passen.

Wij raden aan om in de middag schoenen te gaan kopen. De voeten zijn dan vaak iets meer opgezet door warmte en beweging en de schoen zit dan op zijn strakst. Past de schoen in de middag goed? Dan past ‘ie altijd!

Aandachtspunten bij het kopen van nieuwe schoenen:

  • De schoenen moeten genoeg lengtemaat hebben. De langste voet bepaald de lengte van de schoen dus laat altijd beide voeten meten.
  • De schoenen moeten voldoende breedtemaat hebben. E is extra smal, G gemiddeld, H iets breder dan gemiddeld, K breed en M extra breed.
  • Voeten met een hallux valgus hebben baat bij een schoen zonder naden over de knok van de grote teen en zacht soepel leer.
  • Voeten met hamer en klauwtenen hebben baat bij schoenen zonder naden over de neus en zacht soepel leer.
  • Een hoge wreef of een stijve voet gaat goed samen met een schoen met een lange vetersluiting waardoor het inschot van de schoen ver naar voren ligt en het aantrekken makkelijker gaat.
  • Ergens een wijdtemaat te horen gekregen? Pin jezelf niet vast op deze letter! Een centimeter is overal ter wereld een centimeter maar de wijdtemaat is bij elke fabrikant anders. De letter geeft dus een richting aan maar is geen vast gegeven!

Uiteindelijk hoort er bij een goede schoen een goed advies. In onze winkel helpen we je dan ook graag!

Leave a comment

Lamers Voetcomfort... waar schoenmode en pasvorm samen komen

Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055 - 521 38 58
info@lamersvoetcomfort.nl

Openingstijden:
Zo. en ma.: Gesloten

Di. t/m vr.: 09.00 - 17.30 uur
Za.: 10.00 - 16.00 uur

Wij houden van voeten en dat merk je direct als je bij ons langs komt. Of je nu komt voor schoenen, pedicure of zooltjes een ding staat vast: bij ons loop je weer prettig de deur uit! Wij bieden een unieke, eigentijdse combinatie van een schoenenspeciaalzaak, pedicureafdeling, podologie, podotherapie, orthopedisch schoentechniek en kousen.