Orthopedische Schoenen

Wanneer het lopen op confectieschoenen voor u niet meer mogelijk is kunt u vaak wel terecht binnen onze Personal Pair afdeling. Kunt u ook hier niet slagen? Dan is onze orthopedie afdeling de plek waar u moet zijn.

Welk type orthopedisch schoeisel (OSA / OSB) u nodig heeft of welke aanpassing (OVAC) er gemaakt moet worden is altijd afhankelijk van uw voetproblematiek in combinatie met de verwijzing van uw specialist.

 • We beginnen altijd met het bekijken van uw verwijzing en het vastleggen van uw hulpvraag: waarom komt u bij onze schoenmaker?
 • Samen met u formuleren we daarna de zorgvraag, we kijken naar uw probleem: wanneer ondervind u klachten, welke hulpmiddelen gebruikt u of heeft u al geprobeerd? Heeft u pijnklachten, gevoelsstoornissen, een beenlengteverschil of standsafwijkingen van voeten, enkels, knieĆ«n, heupen? En hoe staat het met de beweeglijkheid van gewrichten en de spierfunctie etc.? Door middel van vragen en (bewegings)onderzoek maken we een overzicht van de punten waar we u mee moeten gaan helpen.
 • Vervolgens bepalen we samen de oplossingsrichting: wat wilt u met het product kunnen (blijven) doen? En wat moet het product voor u betekenen? U wilt bijvoorbeeld kunnen blijven autorijden maar het product moet tijdens het lopen en staan uw pijnklachten verlichten. We kijken of wat u graag wilt in overeenstemming is met wat er kan voor we verder gaan.
 • Als uw zorgvraag en de oplossingsrichting met elkaar kunnen worden gematcht dan stellen we het programma van eisen op. Hierin leggen we vast welke functionaliteiten behaald moeten worden en voor welke belasting de voorziening geschikt moet zijn. Wanneer u veel moet lopen en staan moet er natuurlijk een ander product gemaakt worden dan wanneer u slechts tijdelijk gebruik zult maken van de voorziening.

We proberen altijd een product te vinden dat het beste bij uw situatie past. Zo kijken we altijd eerst of er een standaard voorziening zonder aanpassing mogelijk is, bijvoorbeeld confectieschoenen in de juiste lengte en wijdtemaat. Is dat niet mogelijk? Dan kijken we of een standaardvoorziening met aanpassingen een optie is. Kan dat ook niet? Dan gaan we over naar een volledig op maat vervaardigde voorziening.

 • We bespreken met u hoe we verder gaan in het traject. Welke stappen gaan we zetten om tot een goed resultaat te komen? Wat zijn de kosten welke u moet maken?
 • Vervolgens maken we aan afspraak voor het afleveren. U komt uw voorziening zelf ophalen op afspraak met uw behandelaar. We passen en controleren, u krijgt een gebruiksinstructie en onderhoudsinstructie mee.
 • Na ongeveer 6 weken volgt de evaluatie. We bekijken of u tevreden bent met het proces en de voorziening en of de gewenste doelen behaald zijn. Indien nodig stellen we de voorziening bij.
    • Bent u tevreden? Dan sluiten we de behandelperiode af.
    • Onverhoopt niet tevreden? Bespreek dit met uw behandelaar! Komt u er samen niet uit? Volg dan onze klachtenprocedure.

Wist u dat wij ook een samenwerking hebben met het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn? Onze schoenmakers werken nauw samen met een team van deskundigen waaronder revalidatieartsen, orthopedisch chirurgen, vaatchirurgen en wondspecialisten waarbij we direct een gezamenlijk beleid kunnen bepalen om u weer vooruit te helpen.

Bent u niet in de gelegenheid bij ons langs te komen omdat uw situatie dit niet toelaat? Op verwijzing van uw specialist kan er een huisbezoek gepland worden wanneer dit nodig is.

Maak een afspraak...

Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055 – 521 38 58
info@lamersvoetcomfort.nl

Openingstijden:
Zondag: Gesloten

Maandag 13.00-17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 – 17.30 uur

Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

Volg ons op Facebook en Instagram